Українські чоловіки: розглядаємо еталони краси

Українські чоловіки: розглядаємо еталони краси

Можна не раз почути, що українські жінки – найвродливіші у світі. А щодо протилежної статі? Після того, як українець Богдан Юсипчук став переможцем на всесвітньому конкурсі Mister Sea World, що відбувся у травні 2018 року в Перу, ми маємо всі підстави сказати так. Принаймні, це визначило голосування в інтернеті.

українець Богдан Осипчук

Чорні брови та карі очі – чи це тільки про жінок?

Український фольклор дає відповідь і про чоловіків. Виявляється, що ці характеристики були показниками краси і для сильної половини людства. Більш того, перевагу віддавали кучерявим та високим хлопцям.

еталон чоловічої краси

Стосовно статури, вони мали бути сильними та досить кремезними. Ці вподобання пояснювалися просто: представник сильної статі мав бути витривалим до тяжкої фізичної праці у господарстві.

Щодо білявих хлопців зі світлими очима – їм не так щастило, як карооким брюнетам. Руді зовсім не отримували прихильності.

Зазвичай волосся було довгим, особливо на заході. Гордістю козака був оселедець. Вуса були неодмінним атрибутом справжнього чоловіка. Саме такими пам’ятаємо зображення визначних осіб на картинах.

вуса - чоловіча гордість

«З лиця води не пити»: виключення із правил

Цікаво, що досить часто популярністю користувалися не за правильні риси обличчя та загальноприйняті стандарти, а за інші характеристики, що подобалися більше. Так, наприклад, молодий Тарас Шевченко мав шалений успіх у жінок, хоч красенем і не вважався. Що приваблювало у ньому – так це блиск в очах та особлива родзинка.

Тарас Шевченко

Крім того, навіть карі очі, чорні брови, високий зріст та розкішне кучеряве волосся нічого не гарантували. Дуже часто другу половину обирали за іншими показниками, що до вроди відношення не мали. Зважали на ставлення до роботи та статки. Ледачі та бідні мали мало шансів стати популярними, навіть якщо й були взірцем краси.

Ідеал чоловіка: що додається до привабливої зовнішності

Не можна сказати, що всі українки мають однаковий смак на чоловіків. Хтось у захваті від карих очей, а хтось вподобав блакитні. Руді більше не залишаються без уваги, якщо мають свою харизму. Для багатьох важливіші риси характеру, такі як людяність, готовність прийти на допомогу, щирість, доброта, чесність.

Як зазначає Богдан Юсипчук, не тільки зовнішні дані є запорукою перемоги. Адже журі спостерігає, як учасники поводяться на сцені, як можуть представити себе, як реагують у певних ситуаціях.

Тож хоч і є в української нації визнаний стандарт чоловічої краси, він коригується багатьма «але». A відношення до інших людей та іскра в очах – чи то світлих, чи то темних – часто мають набагато більше значення.

Використані матеріали:

fakty.ua

uamodna.com

genderindetail.org.ua

glavred.info

telegraf.in.ua



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2019 Three Snails Corp. All rights reserved.