Ой на Івана та й на Купала всіх зачарувала

Ой на Івана та й на Купала всіх зачарувала

Свято Івана Купала випадає на вихідні 7 липня – вибір залишитися у місті чи поїхати на святкування до річки за вами. У будь-якому разі, символіка, значення та традиції цього свята не дадуть занудьгувати. свято Івана Купала

Для киян, особисто, рекомендуємо етнографічний комплекс “Українське село”, де справжню магічну атмосферу Купала створить відомий в Україні енергійний красивий гурт “Рожаниця”.

А для тих, хто не хоче полишати стіни мегаполісу, пропонуємо створити святковий настрій собі та оточуючим, у буквальному сенсі, примірявши на себе “купальський” образ.

Як красиво поєднати традицію з сучасністю?

Івана Купала – свято сонця і вогню. То ж, неодмінні кольори в одязі – жовтий, оранжевий, червоний, з відтінками на ваш смак. Це можуть бути як і штани, так і жакет, але сукня – безпрограшний варіант. А справжнім джерелом тепла стане ваша посмішка.

червона сукня

жовто спідниця

яскраво-червоні брюки

помаранчева сукня

У цей день наші прапрабабусі збирали цілющі квіти та трави, бо знали, що вони не тільки можуть зцілити при хворобі, але й оберегти будинок від злих сил та розказати коханому про почуття. Ніяке святкування Купала не обходиться без купальського вінка. Його пускають на воду і передбачують свою долю. купальський вінок

Ми не пропонуємо вирушати спозаранку в поле... Просто, коли місто ще буде спати, заваріть духмяний чай із цвіту липи, м’ятою, мелісою, листочка малини чи всього того, що співає мелодія вашого серця. Зустріньте світанок нового дня, вдихаючи аромати української природи.

духмяний чай

Одягнути на голову вінок та вийти в магазин чи на зустріч – трохи занадто. Пропонуємо, натомість, прикрасити зачіску квітковою брошкою або пов’язати хустинку з квітковим принтом на сумку. квіти у волоссі

жіноча сумка

рожеве волосся

Немає такої людини, яка б не чула легенду про квітку папороті. Квітку щастя, яку шукають вночі, а знайшовши мчать стрімголов, аби нечисть не забрала. Красива, давня народна легенда, чому б не розказати її дітям, якщо немає своїх, то сусідським. З вуст у вуста житиме легенда про папороть, а з нею і частинка традиції.

цвіт папороті

Для любителів родзинки в образі пропонуємо нанести зображення бога Купала у вигляді тимчасового тату. Він не тільки є Богом Сонця, але і Кохання. Говорять, що цей символ приносить успіхи в роботі, допомагає у здійсненні мрій та додає впевненості.

Яскраве літнє свято, яке варто хоч раз на рік переносити в життя. Не важливо, чи ви станете стрибати через багаття, пускати на воду вінок чи просто створите гарний тематичний образ, головне, що ви зможете розповісти про прадавню традицію іншим.



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2019 Three Snails Corp. All rights reserved.