Етнічні прикраси – українське намисто

Етнічні прикраси – українське намисто

Українські кольє з намистин - це повний глибокий символізм і українська жіноча краса. За довгу історію розвитку традицій вони отримали безліч імен, таких як корали, коротке та ювелірне намисто. Навіть через століття вони все ще сяють всіма кольорами на жіночих грудях.

Перші ремісничі намиста українські жінки стали носити багато століть тому. Бісерна культура намист формується на основі змін в матеріалах, формах і кольорах. Вперше жінки носили намиста з овочевого насіння, зерен і фруктів. Згодом вони були замінені на кам'яні, металеві та скляні. Пізніше українські багаті жінки могли купити унікальні намиста ювелірних коралів, бурштину, перлів, скла, глазурі і граната.

кольє з бісеру

Прикраси з намистин - українські скарби-обереги

Жінки вважають намисто дуже важливим. Перед тим, як відправитися в церкву, на роботу або у відпустку, вони носили коротке намисто з бісеру навишитій блузці, - вишиванці. Така прикраса захищала їх від злих духів, злих очей, гнівних слів і нещасть. Легко було визначити соціальний статус жінки за намистом у неї на шиї. Велике і коротке намисто з бісеру тільки багата жінка могла собі дозволити. У той час як у бідних жінок було всього 2-3 разки, у багатьох було близько 10 або 15 разків.

зелене намисто ручної роботи

українська біжутерія

браслет

буси з намистин

прикраси ручної роботи

каскадне кольє з бісеру

намисто з камінням

коралові буси

ексклюзивні прикраси

Різноманітність намистин в стародавні часи

України Бісерні намиста українські красуні вибирали таким чином, щоб вони були зроблені з жовтих металевих тонких крихітних трубок з нанесеними на них монетами і хрестами. Жінки з Києва, Волині та Прикарпаття носили намиста з натурального каменю, котрий називається янтар. Вони вважали, що цей камінь приносить здоров'я і підтримує жіночу красу. Коралові намиста були найпоширенішими.

Червоні коралі вважалися наділеними магічними властивостями: якщо жінка вибрала яскраві червоні намистини, вона вважалася здоровою. Тьмяні і сірі коштовності попереджали про хвороби.

Найдорожчим була «пацьорка» або намисто з бісеру. Оскільки намиста були привезені з далекої Венеції, і вони були розписані руками.

Прикраса з перлин була також дорогим, так як воно також було доставлено із зарубіжних країн. Вони були для найбагатших і благополучних сімей. Але масове виробництво бісеру в Чеській Республіці дозволило кожній дівчині носити такі ювелірні намиста.

Не дивно, що українські жінки вважаються найкрасивішими. Зрештою, ми маємо і показуємо почуття стилю і традиції, красу і мудрість, які розкривають нашу духовну і зовнішню природу. Ви обов'язково закохаєтесь!

дівчина в українському стилі

українка у вишиванці

коралове намисто

зелене кольє з намистин

стильна дівчина

чорна біжутерія

червона прикраса з бісеру

бохо стиль



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2019 Three Snails Corp. All rights reserved.