Секрети приготування кави у турці: як зварити найсмачнішу каву в домашніх умовах

Секрети приготування кави у турці: як зварити найсмачнішу каву в домашніх умовах

Уявіть собі ідеальний ранок за чашкою улюбленої кави зі смачним круасаном, з вікна - вид чудового парку, а в душі спокій та відчуття щастя. Подобається такий початок дня і навіть робочого тижня? А що як його трохи урізноманітнити та спробувати приготувати ароматну каву у домашніх умовах?

Про це та інші секрети варіння кави у турці розповість команда Three Snails, яка вважає, що приготування кави - мистецтво, підвладне кожному.

чашки у формі серця

Що таке турка і якими вони бувають

Це старовинний посуд, який був відомим ще у часи Османської імперії. Якщо ви зустрінете назви джезва та іврик, знайте - мова йде про турку. Спочатку вони виготовлялися з золота та срібла, а згодом еволюціонували, тому люди почали їх прикрашати тонким орнаментом або майстерною чеканкою. Цікаво те, що форма залишилася незмінною, а саме широке дно та вузький розтруб.

Джезви бувають керамічними, глиняними та мідними. Відмінною рисою останніх є те, що саме в них виходить найсмачніша кава - з чим погоджуються усі затяті кавомани. Проте у керамічних посудинах кавові зерна краще зберігаються, а напій збагачується киснем. Глиняний вид джезв - чудовий варіант для тих, хто визначився з улюбленим сортом кави і не збирається зраджувати іншим, адже глина поглинає аромати і передає їх іншим сортам кави.

турка для кави

Як варити правильно каву у турці

Багатовікова історія джезви зумовила появу неймовірної кількості рецептів та технологій заварювання. Це і кава по-східному, кава по-турецьки і кава по-віденськи. Кожен спосіб приготування особливий, але ми розкажемо основні моменти кавового процесу, звернувши увагу на важливі деталі.

1) Спочатку добре промийте турку та поставте на вогонь, але не розжарюйте

2) Покладіть 1-2 ложки вашої улюбленої кави у розрахунку на одну чашку ( 50 мл)

3) Налийте холодну воду і поставте посудину на маленький вогонь

4) Дочекайтеся поки кава прогріється, а потім перемішайте один раз, але лише один, тоді з’явиться пінка світлого кольору

5) Потім пінка буде темнішати, а згодом підніметься, отож не проґавте цю мить і швидко зніміть турку з вогню, не дозволяючи каві закипіти

6) Напій вже майже готовий, треба лише дати йому настоятися під пінкою, а потім перелийте в чашку. Будьте обережними, не зруйнуйте обличчя кави &mdash пінку, що робить напій таким привабливим та естетичним

процес приготування кави

А як щодо національних особливостей кави

• У випадку приготування бразильської кави порошок додається після додання холодної води

• Якщо ви збираєтеся приготувати каву по-арабськи, то ви мабуть шанувальник солодкого, адже на дно джезви потрібно буде насипати цукор і підсмажити його до потемніння. Згодом додати порошок, але постійно перемішувати з корицею

• А в італійців взагалі все по-іншому, адже вони варять напій на молоці у самій турці.

філіжанка кави

Цікаві поради та лайфхаки для кавоманів

• Надавайте перевагу натуральній каві

• Якщо ви дуже любите смакувати напоєм &mdash обирайте без кофеїну

• Оптимальна температура кави &mdash 65 градусів

• Для нормального кругоообігу речовин вживайте каву у першій половині дня

• Вчені довели, що люди, які помірно вживають каву, довше живуть

Приготування кави у джезві &mdash це клопіткий процес, який потребує як і майстерності, так і неабияких зусиль, але це не проблема для новачків, якщо хтось досвідчений буде поруч. Головне не боятися випустити на волю своє таїнство варіння напою. Пам’ятайте, що які б інгредієнти ви не додавали, якими б спеціями не користувалися, не забувайте про головний компонент. І це кава приготована з натхненням, щастям та щирою любов’ю.

Обирайте та купуйте турки тут!

кавовий набір посуду

турка для кави

керамічний посуд для кави

Використані матеріали:

papigutto.com.ua

oede.in.ua



Search engine powered by ElasticSuite Copyright © 2019 Three Snails Corp. All rights reserved.